Hur väljer jag rätt storlek? 
Jag vet själv att det inte är lätt att köpa skor för barn online. Alla barnfötter är unika och tillverkarna använder olika storleksbeteckningar. Därför har jag mätt alla skor och jag har ansträngt mig för att du ska få så mycket information som möjligt om skornas form och design. Var uppmärksam på både fötternas och skornas form när du handlar.
 
Grunden för att finna rätt sko är att mäta barnets fot. Här får du en kort vägledning. Fäst ett pappersark på golvet tätt intill väggen. Ställ barnet på pappret, hälen måste vidröra väggen och barnet måste lägga hela sin vikt på fötterna, tårna måste vara utsträckta. Rita ett streck där den längsta tån slutar. Rita också streck på båda sidor av fötterna på den plats där foten är som bredast.
 
Glöm inte att ditt barns fot måste ha tillräckligt med plats i skorna. Dr. Christian Larsen och hans böcker "Hälsosamma fötter för ditt barn" rekommenderar ett extra utrymme på 1 till 1,5 cm. Dock beror det också på hur bra ditt barn är på att gå och hur barnet reagerar på det extra utrymmet. Om barnet snubblar är skon antagligen för stor.  
 
Du kan också mäta längden på barnets fot med mätstickan Plus12 som också kan användas för att mäta det inre utrymmet i skon. På så sätt kan du regelbundet kontrollera att skorna fortfarande är tillräckligt stora. Du kan köpa mätstickan här.